Weet jij eigenlijk wel wat je zou moeten doen om gezonder te eten, maar kom je er gewoon niet toe?
Dit komt me bekend voor. Jou ook?

Zelfs als iemand die gespecialiseerd is in voeding en gezond leven, heb ik soms moeite om mijn kennis van gezond eten in praktijk te brengen. Ik haatte mezelf, terwijl ik mijn 3e kom ontbijtgranen at, staand in de keuken om 10u ‘s avonds. Ik begon vaker opnieuw met gezond eten op maandag, dan ik kan tellen en ik was tot huilens toe gefrustreerd als ik weer geen weerstand kon bieden aan het eten waarvan ik wist dat het ‘fout’ voor me was.

Kortom; zelfs als je alles weet wat er te weten valt over gezond eten, als je gedachten en mentaliteit niet meedoen dan lukt afvallen en gezond eten niet.

Hoe vaak ben jij begonnen met een dieet of startte je met een nieuw gezond eten plan, maar had je moeite om dit vol te houden?

Wat voor mij alles veranderde was toen ik me realiseerde hoe belangrijk mijn manier van denken was. Terugkijkend op de tijd dat ik succesvol gewicht verloor, of lange tijd gezond at, was dit wanneer mijn mentaliteit juist was.

Ik kon een huis vol met ijs, chocolade en notenboter (mijn ‘trigger’ voedsel!) maar dit deerde me totaal niet toen ik de juiste mentaliteit had.

Toen ik me realiseerde dat mijn mentaliteit zo’n belangrijke rol had voor mijn welzijn vielen me dingen op die een gezonde mentaliteit stimuleerden. Ik luisterde echt naar mijn hart en zag welke gedachten me saboteerden en klein maakten. Ik leerde nieuwe technieken en herzag oude methoden om te zien hoe ze me konden helpen om mijn mentaliteit gericht te houden op wat ik wilde voor mijn gezondheid en welzijn.

De resultaten waren verbluffend. Mijn mentaliteit was nog nooit zo consequent geweest en het was makkelijk om een gezond gewicht te krijgen en te houden. Toen ik een tandje bij moest zetten was dit makkelijk te doen. Mijn eetbuien en negatief emotioneel eten stopten. Ik stopte met voortdurend een nieuwe start te maken.

Maar het grootste verschil was het diepe inzicht waar mijn eetproblemen vandaan kwamen en hoe de dingen die in mijn verleden waren gebeurd me zelfs nu nog in de greep hielden. Ik was in staat om ze los te laten.

Dus wat houdt je tegen in het verliezen van gewicht? Yep, je manier van denken is het ontbrekende ingrediënt.

De gebruikelijke ‘diëten’ en zelfs andere coaches, gaan niet in op mentaliteit zoals ik dat doe in mijn coaching. Ik zie dat er niet veel werk wordt gedaan op het gebied van mindset door de meeste mensen. Je kunt super gezond eten, maar als je manier van denken shit is, zul je je nog steeds leeg van binnen voelen, ook als je de schaal met gezonde zoete aardappelbrownies helemaal op hebt gegeten.

Als iets van wat ik schrijf jou aanspreekt, laat het me dan weten of neem contact met me op voor een eerste gratis consult.