Eat to fill your stomach-2Heb jij weleens een extra handje nootjes of koekjes gepakt, toen er niemand keek? Of snoeppapiertjes verstopt in je zakken of in de vuilnisbak, ver onder het andere vuilnis? Zodat niemand zag hoeveel jij at?

Als tiener ging ik altijd direct naar de keuken om koekjes, ijs, chocola of wat dan ook te zoeken, zodra ik het rijk voor me alleen had. Staand, voor de koelkast, zoekend naar eten om mezelf in het geheim te vullen, zonder dat het teveel op viel…. want wat als ik werd betrapt? Dan zou mijn geheim uitkomen!
Toen ik ouder werd en op mezelf ging wonen, kon ik al het eten kopen wat ik wilde en het eten wanneer ik maar wilde, de hele dag lang, zonder dat iemand het wist. Het gaf me een vreselijk gevoel, maar ik kon er niet mee stoppen. Ik probeerde het te stoppen met allerlei maatregelen, sporten, dieten, zelfs verschillende soorten therapie konden me in die tijd niet helpen.

Wat was er mis met me?
Waarom werd ik enthousiaster van eten dan van uitgaan met vrienden en sociale activiteiten? Waarom wist ik dat het enige wat ik wilde was NIET AANKOMEN, maar AFVALLEN en kocht ik toch eten waarvan ik WIST dat ik zou gaan binge eten en me vreselijk zou voelen?

Ik zat vast in een vicieuze cirkel en ik wist het. De cirkel herhaalde zich, soms week na week. En soms voelde ik me een paar maanden goed zonder overeten en kwam er een weekend waarin ik weer ging binge eten. Soms was ik niet eens kwaad of verdrietig hierover, want het ‘was gewoon wat ik deed’.

De waarheid is dat ik me eenzaam voelde en eigenlijk niet van mezelf hield.

Een deel van me voelde zich nietig en leeg, als een groot pijnlijk gat. Eten vulde dat gat. Tijdelijk. En het duurde een hele lange tijd voordat ik dit begreep en wist dat gewicht verliezen, om er goed uit te zien, niet zou helpen. Eten was niet het probleem, er was meer onder de oppervlakte, dat opgelost moest worden.

Ik heb hier vaker over geschreven en ik ga het steeds weer herhalen omdat ik wil dat je dit begrijpt. Als je jezelf saboteert, eet totdat je meer dan vol zit, snoepverpakkingen verstopt en binge eet (wat betekent dat je erg veel eet) is daar een oorzaak voor. 

  • Is overeten gewoon ‘iets wat jij doet’?
  • Een deel van jou zegt dat je gewicht wil verliezen, maar je weet niet precies waarom?
  • Geloof jij niet dat je kunt afvallen?
  • Weet jij wat je moet doen, maar doe je dat niet?
  • Gaat het een paar weken goed en ga je dan weer binge eten?
  • Zeg je dat je wilt afvallen, maar doe je het tegenovergestelde van wat je weet dat je daarvoor moet doen?

Als een, of meer van deze vragen op jou slaan, dan is het tijd voor jou om te gaan werken aan je relatie met eten. Zodat je weet en gelooft dat jij het echt waard bent en verdient.

Ik heb dit gedaan en geloof me, als ik dit kan en iemand kan zijn die ECHT van zichzelf en haar lichaam houdt, kun jij dit ook!

Mijn wens voor jou is dat jij dit ook kunt maar ik snap dat dit misschien makkelijker gezegd dan gedaan is. Maar ik weet dat je de wens hebt, anders zou je niet hier op mijn blog zijn.

Laat me je helpen, laten we praten. Meld je aan voor een gratis Health Review van 30 minuten.

Veel van jullie heb ik al mogen helpen. Ik hou er van om persoonlijk contact met mensen te hebben. Ik biedt je de gelegenheid om 1 op 1 door mij gecoacht te worden. Je bent het ECHT waard en je verdient het om een lichaam te hebben waar jij van houdt, om nooit meer te lijnen en om geen zorgen meer te hebben of kleren je wel passen.

Je verdient het om GEZIEN te worden, om er schitterend uit te zien en je schitterend te voelen, als JE UNIEKE FANTASTISCHE ZELF!