Word jij chagrijnig als de dingen niet goed gedaan worden? Zou jij nooit vrienden ontvangen zonder eerst te stofzuigen en schoon te maken? Zorg jij dat je mooi gekleed en er goed uit ziet voordat je zelfs naar de winkel op de hoek gaat? Heb je het gevoel een mislukking te zijn als je een taak niet helemaal af maakt?

Zo ja, dan heb je een Perfectionist in je, die een beetje overdrijft. Ik zie dit bij heel veel mensen waarmee ik werk. Die ‘Perfectionista’ creëert angst, stress, intolerantie, boosheid, relatieproblemen en gewichtsproblemen, als ze niet in toom gehouden wordt!
Je Perfectionista is een stem in je hoofd die de lat erg hoog legt voor alles wat je doet. Niets minder dan perfect is goed genoeg en je zult je vreselijk voelen als je jezelf en alles om je heen niet perfect kunt krijgen. Echter, de perfectionist is slechts een programma of patroon – JIJ BENT DIT NIET ECHT!

Het Perfectionist programma begon waarschijnlijk vroeg in je leven, toen het belangrijk was om mensen te imponeren door prestaties. Hoe meer je werd geprezen voor je goede gedrag, hoe sterker de perfectionist kan zijn. Haar taak was om je niet in de problemen te brengen of te worden afgewezen.

Het goede nieuws is dat je kunt leren om het dwangmatige patroon te scheiden van het gezonde, zodat je kalm en tevreden bent ook als de dingen in de leven niet perfect zijn of lopen. En zelfs fouten maken mag!

Je kunt je snel beter voelen over jezelf en in staat zijn om je eetgewoonten te veranderen en zelfs af te vallen.

Als je wilt weten hoe klik hier voor een gratis 30 minuten sessie met mij. Ik zal je laten zien hoe je het Perfectionista patroon kunt transformeren en geef je persoonlijke ideeën om gezonder te leven!