Gezonde Granola/ Ontbijtgranen

Het is altijd handig en makkelijk om een hoeveelheid ontbijtgranen zoals deze in de kast te hebben, voor een snel ontbijt.

I hou van het feit dat je allerlei ingredienten kunt toevoegen. Vaak voeg ik gewoon toe wat ik in huis heb; kokos, gedroogd fruit of noten, alles past.

Gezonde Granola/ Ontbijtgranen
Print Recipe
Servings Prep Time
1 kilo 5 minuten
Cook Time
1 uur
Servings Prep Time
1 kilo 5 minuten
Cook Time
1 uur
Gezonde Granola/ Ontbijtgranen
Print Recipe
Servings Prep Time
1 kilo 5 minuten
Cook Time
1 uur
Servings Prep Time
1 kilo 5 minuten
Cook Time
1 uur
Ingredients
Recipe Notes

Verwarm de oven tot 150 graden C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.

Meng de havermout, kokos, bloem, zout en kaneel in een kom. In een kleine kom meng je water, olie, honing en vanille. Giet de natte ingredienten over de droge ingredienten en meng het goed door elkaar waarbij er geen droge stukken over blijven.

Verspreid het mengsel op de ovenschaal en bak ongeveer een uur, waarbij je het elke 20 minuten omschept zodat alles gelijk bakt.

Als het lichtbruin kleurt (ongeveer na  40 minuten, afhankelijk van je oven) voeg je de noten en gedroogd fruit toe. Bak het verder zonder de noten te verbranden.  taking care not to burn the nuts. De granola zal een beetje plakkerig zijn wanneer het net uit de oven komt maar wordt knapperig als het afkoelt.

Bewaar in een luchtdichte glazen pot.

Share this Recipe
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.